top of page

Negroni week in ‘s lands beste bars

Al meer dan 100 jaar is de Negroni een van de meest geliefde cocktails onder de Italiaanse zon. Het is de bitterzoete klassieker bij ieder aperitivo. Want met zijn simpele recept van gelijke delen Campari, gin en rode vermout kan iedereen een Negroni maken.

Toch is de Italiaanse lieveling veel veelzijdiger dan zijn recept doet vermoeden. Tijdens Negroni Week laten bars over de hele wereld proeven hoe innovatief zij met de Negroni zijn, om zo geld op te halen voor Slow Food. Ontdek alle deelnemende bars op NegroniWeek.com/find.

 

DE GESCHIEDENIS

De legende van de graaf begint in 1919. Met een glas Americano; het aperitief met Campari, vermout en bruisend water. Als vaste gast van Casoni Bar in Florence vroeg graaf Negroni naar verluidt of bartender Fosco Scarselli iets meer kick kon geven aan zijn Americano. Scarselli verving het bruisende water voor gin en serveerde dat aan de graaf. Het drankje zou zo populair worden dat andere gasten begonnen te vragen om ‘een Americano zoals die van graaf Negroni’. En dat werd uiteindelijk simpelweg Negroni.

 

 HET RECEPT

 Simpel. Vul een mixing glass met ijs. Een goede Negroni begint met Campari en daarna gelijke delen gin en rode vermout. Roer dit kort door tot je Negroni koud is. Schenk de cocktail uit in een laag glas met ijs en garneer met een half schijfje sinaasappel. Salute! Je kan de Negroni zelfs direct in een glas mixen.

 

NEGRONI WEEK

Tijdens Negroni Week 2024 staan er innovatieve versies van de Negroni op menukaarten in Nederlandse cocktailbars. En de beste bartenders ter wereld reizen af naar Amsterdam om bars voor één avond over te nemen. Op maandag 16 september is bar Tata uit Kopenhagen te vinden in Rosalia’s Menagerie. Op woensdag de 18de halen Selva & Sonora #33 in World’s Best Bars uit Rome naar Amsterdam. Freni & Frizioni is dan voor één keer te vinden in ’t restaurant. En Fitz’s Bar in het Pillows Hotel host op vrijdag 20 september bar Little Red Door uit Parijs, de nummer 6 van de wereld. Op zondag sluit Negroni Week af met een closing party bij LuminAir. En maken al die Negroni’s hongerig? nNea (#8 Best Pizza) verkoopt naast hun prijswinnende pizza’s de hele week een ready to drink Negroni die ze samen met Groovy Fluids Lab ontwikkelden voor Negroni Week 2024.

Comments


bottom of page