top of page

Nederlands kampioenschap culinair BBQ op Landgoed de Salentein!

De aankomende drie jaar vindt het WBQA Nederlands kampioenschap culinair BBQ (de Dutch opens) plaats op Landgoed de Salentein. Wie denkt aan Argentinië, denkt al vrij snel aan BBQ.

Hoe kan het dan ook anders dat het landgoed in Nijkerk, van de gelijknamige Argentijnse wijnen, de host mag zijn van deze prestigieuze internationale wedstrijden. De wedstrijden worden één van de hoofdonderdelen van de GRILL DAYS. Hét event voor alles wat met BBQ en outdoor cooking te maken heeft op zondag 15 juni 2025 (vaderdag).


Een landelijke dag voor alles wat met BBQ en outdoor cooking te maken heeft mist alleen nog in Nederland. Daarom het initiatief ‘de GRILL DAYS’. Een event waar, naast verschillende wedstrijden, masterclasses, workshops, demo’s en een volledige outdoor cooking fair te vinden zijn. “Letterlijk alles wat met BBQ en outdoor cooking te maken heeft. Heel gaaf dat dit event nu compleet is met de Nederlandse Kampioenschappen! En op welke dag kunnen we dit nu beter organiseren dan op vaderdag?” aldus Jansma.


Logischerwijs dus op landgoed de Salentein; de Argentijnse roots van Salentein gaan namelijk al even terug. Oprichter Mijndert Pon kwam er in de jaren ’90 op een wereldreis. Hij raakte verliefd op het land en zag de mogelijkheden. Niet alleen om druiven te verbouwen en hoge kwaliteit wijnen te maken. Ook voor om de beroemde Black Angus runderen. Deze lopen inmiddels in Uruguay.

Zondag 15 juni 2025 staat de eerste editie van de GRILL DAYS gepland. Het event (m.u.v. de wedstrijden) wordt georganiseerd door Studio Friday. Nadere informatie, een volledig overzicht van de activiteiten en planning van de dag volgt, aldus de organisatie. Enthousiaste deelnemers kunnen zich voor de Nederlandse kampioenschappen alvast aanmelden via: https://wbqa.nl/winkel/evenementen/inschrijving-open-nederlands-kampioenschap-culinair-bbq-2025/. Bezoekers kunnen een toegangskaart bemachtigen via: https://grilldays.eventbrite.nl

Comments


bottom of page