Als je op vakantie gaat in eigen land kun je eigenlijk niet om Twente heen. Het staat bekend
om het uniek historisch erfgoed van kastelen en havezaten. Havezaten zijn van oorsprong
grote, karakteristieke boerderijen met land, ze zijn herkenbaar aan de zwart-witte luiken.
De Bloemenbeek, waar de zalen en het restaurant zijn vernoemd naar die kastelen en
havezaten, bestaat al meer dan 50 jaar. Het landhuishotel staat onder leiding van Raymond
Strikker, de tweede generatie uit de hoteliersfamilie.
In 1906, 115 jaar geleden (!), bouwde de familie Morsink een boerderij met schenklokaal en
herberg-/pensionfunctie. Zestig jaar later, op 1 april 1966, kocht de familie Strikker de
toenmalige boerderij. Daarmee begon een nieuwe toekomst voor dit café annex pension.
Door de jaren is het flink gegroeid, niet alleen in grote - het landgoed meet ondertussen 5
hectare -, maar ook in kwaliteit met bijvoorbeeld het vermaarde restaurant wat sinds 2011 is
bekroond met één Michelinster.
De gastronomische filosofie van De Bloemenbeek (sinds januari 2021 ook lid van de Alliance
Gastronomique) is gestoeld op de klassieke Frans-mediterrane keuken, al dan niet begeleid
door prachtige wijnen uit de gehele wereld, Het ‘wijnboek’ waaruit een keuze gemaakt moet
worden, is indrukwekkend. In de keuken wordt gewerkt volgens de seizoenen, met wild van
Twentse jagers en geteelde gewassen en ingrediënten van eigen landgoed en uit de streek.
Het motto is dan ook ‘Proef de streek in alle facetten’.
Voortdurend is men bezig met verantwoord gevangen, geteelde en verwerkte producten uit eigen regio, aangevuld met de
heerlijkste kruiden uit de eigen kruidentuin. Twentse producten en hun makers zijn
bijvoorbeeld: geitenkaas van de Wolverlei Kaasmakerij, seizoensgroenten van biologische
landgoedtuinderij De Witte Raaf; hangop van kefir en yoghurt van Raw Milk Company uit De
Lutte, Dinkeldalrund van Erve Elferman uit Denekamp en aardbeien en kersen van Oold
Bleank. Het zijn SVH Meesterkok Michel van Riswijk en Chef de Cuisine Matthijs Mulder die
dagelijks gestalte geven aan het culinaire feest. Want, dat is het!
Als gast in deze regio heb je toegang tot een waar walhalla van prachtige wandel- en
fietsgebieden, alle uitgezet in de prachtige natuur. Hier proef je de rust tijdens een
wandeling of fietstocht door bossen, langs kabbelende beekjes en geniet je van mooie
uitzichten vanaf heuvels, heide met schapen, pittoreske dorpjes, oude watermolens en nog
veel meer.
Tip, het schitterende natuurgebied Het Lutterzand. Het ligt midden in het Dinkeldal, op vijf
minuten afstand van De Bloemenbeek. Het is een prachtig gebied van 750 hectare
dennenbossen, zandverstuivingen en heide, doorkruist door de rivier De Dinkel.
Dan is er nog cultuur en kunst. Twente kent meer dan veertig musea met zeer
uiteenlopende aandachtsgebieden. Van natuur tot techniek, van industrieel verleden tot
kunst en van zoutwinning tot het agrarische leven. Aanraders zijn o.a. het Rijksmuseum
Twenthe en Wonderryck Twente.
Topsport
Sinds jaar en dag is De Bloemenbeek het vertrouwde adres voor topsporters en topteams.
Vanaf 1973, dus al bijna 50 jaar, is Ajax met grote regelmaat te gast. Daarnaast weten ook
clubs als Feyenoord, PSV, Bayern München, Schalke 04, Everton FC en niet te vergeten de
diverse nationale teams van bijvoorbeeld Portugal, Japan en Qatar en binnenkort weer
Oranje, het hotel te vinden.
De groene omgeving, accommodaties op hoog niveau en veel ontspannende faciliteiten,
zoals de Mediterrane Spa (zwembad, sauna, stoombad en dompelbad, whirlpool en
tepidarium) en de internationaal bekend staande keuken zijn perfect op elkaar afgestemd.
De Bloemenbeek is een zelfstandig hotel/restaurant dat (nog) niet ten prooi is gevallen aan
een grote keten en dat proef je direct bij binnenkomst. De gastvrijheid is verbluffend. Met
alle egards, kunde en service willen ze je laten beleven wat Twentse gastvrijheid werkelijk
inhoudt.
De gezellige warme en gemoedelijke ambiance in combinatie met welgemeende
gastgerichte service met persoonlijke uitstraling lopen als een rode draad door ons verblijf.
De nonchalante chique setting vormt een stijlvolle afspiegeling van het rijke landleven, zoals
dat bijvoorbeeld door de Twentse textiel- en metaalfabrikanten werd geleefd. Het credo van
de gastheer is tevreden en terugkerende gasten die tevens als ambassadeurs vertrekken.
Missie geslaagd!
Comments