top of page

Kunstenares Lynn Spoor presenteert haar nieuwste serie schilderijen, ‘Amsterdam’

Van 3 oktober tot en met 3 november presenteert Lynn haar nieuwste serie schilderijen ‘Amsterdam’ in de Art Space van Contrast in Amsterdam. Zij nodigt je uit om de verborgen juwelen van de stad te verkennen met haar serie abstracte schilderijen. Elk doek legt de schoonheid van Amsterdam vast, van serene natuurplekken tot de ruige hoekjes.

“Ik wil de charme van de stad waar ik woon, laten zien,” vertelt Lynn. “Voor een van mijn werken, geïnspireerd door de Rijkstuinen, heb ik gekeken naar de schoonheid van de bloemen en hier een abstracte weergave van gemaakt. Om dit te versterken heb ik zelfs echte bloemen uit de Rijkstuinen gemixt met de verf in het kunstwerk.”

Naast de Rijkstuinen vormen ook andere iconische locaties, zoals het IJ, de NDSM-werf en de Prinsengracht inspiratiebronnen voor haar werk.


Ze heeft ervoor gekozen om haar nieuwe serie in de Art Space van Contrast te exposeren vanwege de bijzondere locatie. Contrast is gevestigd op een oud vrachtschip aan de NDSM-werf in Amsterdam-Noord en heeft naast een galerie in het onderdek ook een culinair hoogstaand restaurant op het bovendek, wat mensen de kans geeft om te genieten van kunst en gastronomie. Deze plek op het IJ biedt een prachtig uitzicht over de gehele stad. De tentoonstelling is voor iedereen toegankelijk, ook als je niet bij Contrast komt dineren.


Lynn Spoor (1997) is een kunstenares uit Amsterdam die bekend staat om haar gedurfde, dynamische penseelstreken in haar schilderijen. Haar werk straalt een jeugdige, positieve energie uit die wereldwijd gewaardeerd wordt.

Ze laat zich inspireren door de natuur en integreert de elementen in haar kunst, waardoor haar doeken niet alleen visueel maar ook tastbaar tot leven komen.

Nadat ze ontdekte dat ze met een paar lijnen de emoties in de levensechte portretten, die ze vroeger vanaf haar veertiende virtuoos tekende, drastisch kon veranderen, vond Lynn haar vrijheid in abstractie. Haar werk weerspiegelt haar energie en staat van zijn tijdens het schilderen. Kleur wint van vorm, waarmee de afleiding van realisme verdwijnt.

 


 

Foto’s: Annebel Eppinga

Comments


bottom of page