top of page

Grote verscheidenheid aan kunst op PAN Amsterdam

PAN Amsterdam 2024 zetelt van zondag 24 november tot en met zondag 1 december in de RAI op het Europaplein. Met 125 deelnemende antiquairs, kunsthandelaren en galeries geeft deze eclectische beurs voor kunst, antiek en design een representatief beeld van de Nederlandse kunstmarkt.

Grote verscheidenheid aan kunst op PAN: Van Bob Bonies tot Damien Hirst, van Jan Cremer tot Karel Appel. Van Reigning Queens tot 18e eeuws zilver  


MPV (Mark Peet Visser) Gallery uit Oisterwijk komt met een uitzonderlijk aanbod: een complete serie Reigning Queens (1985) van Andy Warhol, gesigneerd en genummerd door de kunstenaar. In zijn portretten van Elizabeth II van Engeland, Margretha II van Denemarken, Beatrix van Nederland en Ntombi Twala van Swaziland transformeert Warhol de taal van de traditionele portretkunst in die van de populaire cultuur. Galerie Helga Hofman presenteert een solo van de onlangs overleden Jan Cremer. Nieuwkomer Alain Hens uit Antwerpen exposeert in een minimalistische setting Bob Bonies spectaculaire driedimensionale werk uit 1966, afkomstig uit een belangrijke privécollectie. 1966 is een cruciaal jaar in Bonies' carrière. Zijn doorbraak vond plaats tijdens de internationale tentoonstelling Vormen van Kleur, die Wim Beeren eind 1966 organiseerde in het Amsterdamse Stedelijk Museum met kunstenaars die een 'koele werkwijze' voorstonden. De Roermondse galerie Antiques Emporium presenteert de Art Nouveau vaas Titania Genre 6388 van Johann Loetz Witwe die exemplarisch is voor diens vakmanschap en innovatieve benadering. Kunstgalerij Albricht brengt het expressieve Personnage, olieverf op doek, van Karel Appel uit 1976. Antiquariaat De Roo toont een vroeg 18e eeuwse, Nederlandse hemelglobe in originele staat, vervaardigd in Amsterdam door Gerard Valk en zijn zoon Leonard. Epoque Fine Jewels uit Kortrijk verrast met een opwindende Cartier broche. En voor muziekliefhebbers is er de Maene-Vinoly vleugel. Aan dit hoogstandje van traditie, innovatie en esthetiek, geïntroduceerd door piano vakhandel Piano's Maene, hangt een prijskaartje van ca. € 600.000,-.

Comentarios


bottom of page