Hans Offringa en ‘Chef Stef’ Roesbeke selecteerden 40 Schotse whisky’s en bijpassende gerechten. Vis, vlees, vegetarisch, desserts met bijpassende whisky’s: van Aberfeldy tot Macallan en van Arran tot Scapa.
Talloze smaakvarianten, van zacht en vriendelijk bloemig tot vol-fruitig en rokerig worden gepresenteerd, compleet met proefnotities van Hans Offringa, terwijl ‘Chef Stef’ zijn eigen invulling geeft aan het combineren van whisky met gerechten.
De recepten zijn relatief eenvoudig en geschikt voor de keuken thuis. Gekookt & Gestookt is het resultaat van de eendrachtige samenwerking tussen een Vlaming en een Fries.
Gekookt & Gestookt is stoer en smakelijk en een inspiratiebron voor iedere whisky-liefhebber.
Hans Offringa schrijft al 30 jaar over whisky en is door de Schotse whiskyindustrie onderscheiden met de titel Keeper of the Quaich. In de USA is hij benoemd tot Kentucky Colonel. Tevens is hij ambassadeur van de Scotch Malt Whisky Society. Hij is auteur van ruim 40 boeken over whisky en is als enige Nederlander opgenomen in de International Whisky Hall of Fame.
Stef Roesbeke opende in 2000 zijn restaurant De Cluysenaer in Kluizen-Evergem (België) samen met zijn echtgenote Krien. ‘The whisky chef’ Stef Roesbeke is in whisky-kringen welbekend. In zijn restaurant is een zeer groot aanbod van whisky’s die gebruikt worden bij de pairing van gerechten met whisky. Hij heeft meegewerkt aan verschillende kookboeken en whiskytijdschriften. Schotland heeft ook voor Stef geen geheimen meer.
Comments