top of page

De mooiste kustplaatsen van Italië

Als het gaat om de ultieme vakantie naar Italië, denk je misschien meteen aan steden aan de kust. Met ongeveer 7.900 kilometer kustlijn biedt het Italiaanse schiereiland enorm verschillende smaken van zon, zee en zand over de hele Europese laars.

De naar citroen geurende schoonheid van Positano; de knappe elegantie van het groene Portofino; de rustieke en relaxte sfeer van de gemeentes aan de Middellandse Zee in Puglia, de adembenemende schots en scheve gebouwen in alle vijf de nederzettingen van Cinque Terre, en de grote jacht-in-Capri-energie van de glamoureuze eilandresorts van Italië.

In Italië is het altijd een goed moment om naar de oceaan te gaan, zelfs buiten het seizoen. Het is gewoon een kwestie van welke kustplaats je bezoekt en waar je verliefd op wordt. De bruisende restaurants van Rome, de strakke hotels van Milaan en de historische musea van Florence kunnen wachten; Hoe dol we ook zijn op de grote steden en glooiende heuvels van Italië, steden aan de kust hebben alle soorten reizigers genoeg te bieden, of ze nu voor de eerste keer op bezoek komen of hun tiende paspoortstempel van Rome-Fiumicino markeren.

 

Klik hier en zie de 15 van de beste Italiaanse kustplaatsen, van Sicilië tot Manarola, evenals door Condé Nast Traveler goedgekeurde aanbevelingen over waar te verblijven. Deze kustparadijzen hebben uitzicht op de Middellandse Zee, ongerepte stranden, uitstekende visgerechten en goed bewaarde architectuur; ze zijn allemaal zeker een bezoek waard tijdens uw volgende reis. Waarschuwing: misschien wil je nooit meer terugkomen.

 


Comments


bottom of page