De inspiratie voor CELEST komt voort uit 'The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall', een verhaal van Edgar Allan Poe over een Rotterdammer die met een zelfgemaakte luchtballon naar de maan reist.
Dit verhaal, een van de eerste science fiction-verhalen ter wereld, vormde de basis voor het interieurontwerp van architectenbureau Doepel Strijkers. Met elementen als de spectaculaire 'moon pods' - intieme dining ruimtes - en een imposante digitale maanglobe van 2,5 meter doorsnede, neemt CELEST haar gasten mee op een culinaire reis die het alledaagse ontstijgt.
Gelegen op 190 meter hoogte in de hoogste toren van de Benelux, biedt CELEST een unieke culinaire ervaring.
Lokale ingrediënten, internationale allure
Onder leiding van chef-kok Lars Drost, voorheen werkzaam bij het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, biedt CELEST een menu dat lokale ingrediënten combineert met internationale technieken. "We werken nauw samen met lokale vissers, boeren en kwekers om de beste seizoensgebonden producten te verkrijgen," aldus Drost. "Onze gerechten zijn licht, puur en vernieuwend, met verrassende smaken die gasten nog niet eerder hebben geproefd."
CELEST bestaat uit een cocktailbar op de 57e en een restaurant op de 58e verdieping van De Zalmhaven.
Comments