Uit eten in hartje, hartje centrum Amsterdam en dat in een pand dat bol staat van de historie gelegen aan de oudste stadsgracht van de hoofdstad. Die historie gaat terug naar 1411. Toen werd op deze plek het Sint Ceciliaklooster gesticht en in dezelfde periode het Sint Catharinaklooster. Samen met het Sint Agnesklooster vormden zij het kloosterkwartier van de stad. Veel later fungeerde het gebouw als stadhuis. Het stadhuis werd hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. En in de voormalige kantine gaat ons culinaire feestje plaatsvinden, bij restaurant Bridges.
Het is een plek waar je je thuis voelt dankzij de uitnodigende service, gastvrijheid en gezelligheid.
Je voelt het als je over de grachten rijdt en je entree maakt: dit is de ultieme plek voor een zakenlunch of uitgebreid diner. Het is een plek waar je je thuis voelt dankzij de uitnodigende service, gastvrijheid en gezelligheid. Vooraf denk je nog ‘waar moet ik mijn auto kwijt op de Oudezijds Voorburgwal’, maar de valet parking neemt al je zorgen uit handen. Binnen zien we dat interieurarchitect Sybille de Margerie de juiste snaar heeft geraakt. Ze heeft er een modern, warm en smaakvol etablissement ontworpen, dat bestaat uit het restaurant Bridges, en gardenbistro Oriole. Bridges kan je ook op een totaal andere wijze beleven. Voor groepjes tot maximaal 4 personen kunt u zich aansluiten bij de chef en zijn brigade in de keuken, aan de special Chef’s Table. Deze Chef’s Table bevindt zich letterlijk in het hart van de keuken, waar u de kunsten van de keukenbrigade van dichtbij kunt bewonderen. Neem plaats in de keuken van Raoul Meuwese, waar alle gerechten voor Bridges worden gecreëerd. Restaurant manager & sommelier Marco Westra maakt het culinaire genot compleet en serveert ons bij iedere gang een bijpassende wijn. We houden ervan, ieder gerecht verdient z’n eigen wijn! Locatie, ambiance, voortreffelijke bediening en briljant lekker eten, chapeau! Kortom, het werd een mooie avond.
Comments